یکی از چیزهایی که وقتی به آن فکر می کنید مثلا در مورد یک برند معروف، لباس یا تلفن همراه، در ذهن شما تداعی میشود رنگ آن است. چرا که رنگ ها به مدت طولانی در ذهن افراد نگه داری میشود و برای افراد یک وسیله، اتفاق خاص یا یک برند را یادآور میشود. از طرف دیگر این مساله ثابت شده که رنگ ها بر خلق و خوی افراد تاثیر میگذارند. به طور مثال رنگ قرمز حس شجاعت را به افراد میبخشد یا رنگ زرد انرژی مثبت را به افراد منتقل میکند. جالب است بدانید که اکثر خریدهای لحظه ای به دلیل رنگ آن محصول و تاثیر بر ذهن مخاطب انجام میشود.
صاحبان کسب و کارها باید به این مساله توجه داشته باشند که با توجه به نوع کار خود رنگ متناسب را انتخاب کنند. چرا که رنگ ها باعث میشوند کسب و کار شما دارای هویت شود. به عنوان مثال رنگ غالب مک دونالد برای برندش رنگ قرمز بوده است. زیرا قرمز باعث ایجاد حس گرسنگی و افزایش اشتها در افراد میشود. در نتیجه انتخاب رنگ این برند با توجه به روانشناسی رنگ و بسیار هوشمندانه انجام شده است.
یکی دیگر از برندها، استارباکس است که در راستای حفظ محیط زیست پیوسته در حال تلاش است. این برند رنگ سبز را به عنوان رنگ برند خود برگزیده است تا با نوع کسب و کار او متناسب باشد. لازم به ذکر است که تاثیر رنگ ها روی ذهن به صورت ناخودآگاه است و مغز شما در مورد رنگ ها به صورت ناخودآگاه الگوهایی دارد که هنگام تصمیم گرفتن و یا خرید به طور غیر ارادی به آن مراجعه میکند.
هنگام انتخاب رنگ برای برند خود باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار دهید.
ماهیت رنگ و کسب و کار با یکدیگر تناسب داشته باشند.
رنگ با مصرف کننده تناسب داشته باشد.
تناسب رنگ با فرهنگ و سنت
تناسب رنگ با نوع کسب و کار
هر رنگ معنا و مفهو خاص خود را دارد و روی ذهن فرد تاثیر خاصی میگذارد. توجه به تناسب ماهیت کسب و کار و رنگ، یکی از نکات مهم در روانشناسی رنگ است. مثلا برای کسب و کاری در حوزه محیط زیست انتخاب رنگ مشکی برای برند کاملا اشتباه است.
تناسب رنگ با فرهنگ و سنت جامعه، یکی دیگر از نکات مهم است که اغلب افراد به آن توجه نمیکنند. به طور مثال در یک کشور یا فرهنگ خاص یک رنگ ممکن است مفهوم خوب یا بدی داشته باشد که فقط مخصوص همان فرهنگ باشد.
تناسب رنگ با مصرف کننده نکته حائز اهمیت دیگر در روانشناسی رنگ است. اینکه محصول یا کسب و کار شما در ارتباط با چه افرادی است روی انتخاب رنگ تاثیر زیادی دارد. به عنوان مثال زنان به رنگ های سرد و ملیح گرایش دارند اما مردان جذب رنگ های تند و گرم میشوند.
در این بخش از مقاله میخواهیم بدانیم که هر رنگ روی ذهن افراد چه تاثیری دارد و چگونه باعث ایجاد موفقیت در کسب و کار میشود.
رنگ نارنجی
رنگ نارنجی نشان دهنده پایداری و مقاومت است و احساس انگیزه، شادی، تشویق، موفقیت و مصمم بودن را دردرون افراد به وجود میآورد. رنگ نارنجی شادی رنگ زرد و هیجان رنگ قرمز را با همدیگر دارد و حس خوشایندی را به افراد القا میکند. رنگ نارنجی به طور ناخودآگاه انرژی فرد را افزایش میدهد و باعث افزایش اکسیژن رسانی به مغز و فعالیت های ذهنی میشود و برای کسب و کارهایی که با ورزش مرتبط هستند یک انتخاب عالی و ایده آل است. این رنگ با افزایش حس اشتها و گرسنگی بر موفقیت کسب و کار مرتبط با غذا نیز موثر است. این رنگ در بازاریابی و تبلیغات افراد را جذب می کند.
رنگ قرمز
رنگ قرمز متابولیسم بدن را بالا می برد و حس شادی و هیجان را به افراد منتقل می کند. این رنگ نماد انرژی است و بسیاری از برندهای موفق از آن برای برند خود استفاده کرده اند. این رنگ باعث ایجاد تصمیم گیری های لحظه ای در افراد میشود و در تبلیغات از این رنگ استفاده زیادی میشود. از رنگ قرمز برای کسب و کارهایی که به خودرو، ورزش، بازی ها و غذا و نوشیدنی های انرژی زا مربوط میشوند استفاده میشود.
رنگ سبز
رنگ سبز سازگاری با محیط زیست، تعادل و توازن را نشان میدهد و به طور معمول در برندهای مرتبط با صنایع دارویی و بهداشتی استفاده میشود. این رنگ حس راحتی و امنیت را به انسان القا میکند. رنگ سبز در روانشناسی رنگ ها نماد ثبات، پایداری، ایمنی، تازگی، امید و حاصلخیزی است. این رنگ در بورس و معاملات مالی نماد موفقیت مالی و پول میباشد.
رنگ بنفش
این رنگ با القا حس حمایت و همدردی تا حد زیادی به زنان و کودکان اشاره دارد و میتوان در برندهایی مثل یاهو یا محک این رنگ را دید. اگر کسب و کار شما به کودکان مرتبط است میتوانید رنگ بنفش را برای کارخود استفاده کنید که نماد اصالت، قدرت، خلاقیت، سلطنت و جاه طلبی است.
رنگ آبی
رنگ آبی باعث کاهش متابولیسم بدن میشود و حس امنیت و آرامش را در انسان بالا میبرد. از این رنگ میتوان در کسب وکارهای مربوط با هر دو جنس زنان و مردان استفاده کرد، چرا که رنگ آبی رنگ مورد علاقه مردان و زنان است. رنگ آبی باعث کاهش اشتها خواهد شد و نماد هوشیاری، آگاهی، عظمت، وفاداری ، تجربه و احساسات عمیق می باشد. ایران خودرو، هواپیمایی جمهوری اسلامی و آب معدنی دماوند از رنگ آبی برای برندینگ خود بهره میبرند.
رنگ سفید
رنگ سفید که حس پاکی، لطافت، ایمان و درستی را نشان میدهد در محصولات لبنی و بهداشتی بیشترین استفاده را برای برندینگ دارد و بهترین انتخاب برای بیمارستان ها، محصولات رژیمی و محصولات طبی است.
رنگ خاکستری
رنگ خاکستری از رنگ های خنثی در روانشناسی رنگ محسوب میشود و تاکید روی یک رنگ دیگر را امکان پذیر میکند. رنگ خاکستری نماد امنیت و اعتماد است و معمولا در کنار رنگ های دیگر استفاده میشود.
رنگ سیاه
ترکیب رنگ سیاه با رنگ سفید به کسب و کار شما یک جلوه خاص میدهد و نماد قدرت و اقتدار میباشد. به دلیل اینکه این رنگ در کشور ما نماد ناراحتی است در انتخاب آن برای برندینگ دقت بیشتری داشته باشید.
رنگ طلایی
از این رنگ بیشتر در حوزه اکسسوری ها و لوازم تزیینی استفاده میشود چرا که نشان دهنده لاکچری و لوکس بودن است. رنگ طلایی که نماد خرد، آگهی و پرستیژ است برای کسب و کارهای مرتبط با کودکان نیز یک انتخاب ایده آل است.
رنگ نقره ای
یکی از رنگ های پرطرفدار است که احساس خاص بودن و کنجکاوی را به انسان القا می کند و نماد پرستیژ، قدرت، ثروت و تعادل است و ترکیب آن با سایر رنگ ها زیبایی آن را چند برابر میکند.
جمع بندی
رنگ ها می توانند تاثیر مستقیمی روی احساسات و تصمیم گیری ها انسان ها داشته باشند. بنابراین انتخاب یک رنگ متناسب با کسب و کار، موفقیت آن برند را تضمین میکند. قبل از انتخاب رنگ برای کسب و کار خود این مقاله را مطالعه نمایید تا با روانشناسی رنگ ها و تاثیرات آنها آشنا شده و بهترین انتخاب را برای برند خود داشته باشید.
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی
- گوگل آنالیتیکس (0)- گوگل سرچ کنسول (1)- الگوریتم های گوگل (6) - موکاپ (0) - معرفی وب سایت ها (20)- ابزار تحلیل سایت (2)- معرفی اپلیکیشن (1) - کسب و کار اینترنتی (30)- بازاریابی اینترنتی (27)- برند سازی (12)- کارآفرینی (11)- معرفی کتاب (15)- موفقیت و توسعه فردی (10)- استارت آپ (5)- کوچینگ (0)- بیوگرافی (23)- قراردادها (6)- هوش مصنوعی (4)- سایت های آماده (31)- پرامپت (4) - ویدئو مارکتینگ (0)- ایمیل مارکتینگ (1)- sms مارکتینگ (0) - واژه نامه سئو (2)- واژه نامه بازاریابی (1)- واژه نامه برنامه نویسی (0) - آموزش فتوشاپ (0)- آموزش تلگرام (0)- آموزش اینستاگرام (5)- آموزش ویندوز (0)- بکلینک (42)