بدون دیدگاه

دوران عجیب و خطیری‌ست؛ جهان در عصر انفجار اطلاعات، با حضور موتورهای جست‌وجوگر و شبکه‌های اجتماعی گوناگون که به تک‌تک افراد توهم دانای‌کل‌بودن می‌دهند، به سمتی رفته که در بسیاری از مواقع هیچ تفاوتی با اعصار جاهلی تاریخی و پیشاتاریخی ندارد! نوعی جاهلیت با رنگ و لعابی مدرنیستی که به بلاهت‌بارترین عقاید و رفتارها رنگ و بویی شبه‌عقلانی می‌دهد. ایام پاندومی کرونا بخش عظیمی از این جاهلیت مدرن را بر ما هویدا کرد؛ آمریکا و آلمان و فرانسه و برزیل و ... فرق چندانی نمی‌کرد، در همه‌جا توهم دانایی و عدم اعتماد و توجه به متخصصان موجب شده بود که دروغگویان متوهمی در اینجا به کرونا بگویند فریب قرن، عده‌ای در فرانسه علیه ماسک تظاهرات کنند، عده‌ای در آلمان علیه واکسن برخیزند و حتی رئیس جمهور کشوری مثل برزیل هم‌چنان بر بلاهت خودش در عدم پذیرش، وجود و اهمیت کرونا پافشاری کند!

ازهمین‌روست که تام نیکولز معتقد است مرگ تخصص اتفاق افتاده و پا را جلوتر گذاشته و این پرسش را مطرح کرده که چرا صدای متخصصان شنیده نمی‌شود؟ صنعت فرهنگ که به نظر می‌رسد قدرت‌مندترین بازوی نئولیبرالیسم است، با تبدیل کردن همه‌چیز به کالای قابل خرید و فروش و مبدل کردن بنگاه‌های خبررسانی به سیرک‌های شبانه‌روزی و له کردن اخلاق، معنا و ارزش‌ها، توانسته پروژه‌ی تحمیق فردی و جمعی‌اش را به جایی برساند که امروز با چندمیلیارد همه‌چیزدان روی کره‌ی زمین روبروییم که خیلی کم پیش می‌آید حرف متخصصان حقیقی به گوش‌شان فرو برود. کتاب «مرگ تخصص: چرا صدای متخصصان شنیده نمی‌شود؟» درباره‌ی برابری و عدالتی‌ست که در هیچ‌ بخشی از زندگی امروز مردم جهان وجود ندارد جز توزیع عادلانه‌ی بلاهت در خدمت منافع ثروت و قدرت.

 همان کسانی که به پزشک خانوادگی شان اعتماد ندارند و حاضر نیستند واکسن بزنند، حاضرند کتابی دربار ه ی تسلیحات هسته ای بخرند، چون نویسنده ی کتاب «پزشک» است!


 لطیفه ا ی قدیمی هست که می گوید یک کارمند بریتانیایی پس از مدت ها کار در دفتر وزارت خارجه بازنشست شد. او دربار ه ی دوران خدمتش گفته است: «هر روز صبح به دفتر نخست وزیر می رفتم و به او اطمینان می دادم که امروز جنگ نمی شود. خوشحالم که طی چهل سال خدمت، فقط دو بار اشتباه کردم.»


 دیدگاه مستدل، حتی اگر غلط باشد، مفیدتر از قضاوت ناآگاهانه ای است که درست از آب درآمده باشد، زیرا دیدگاه مستدل را می توان بررسی، تحلیل و تصحیح کرد.

 

برچسب ها

کتاب بازاریابی معرفی کتاب کتاب



ارسال دیدگاه


جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد سایت شوید:
ورود / ثبت‌نام

ورود/ثبت نام

لطفا برای ورود یا ثبت نام،شماره تلفن همراه خودرا وارد کنید



دیدگاه ها