QR Code مخفف شده عبارت ( Quic Response Code)به معنی رمز پاسخ سریع است. کیو آر کد نوعی بارکد دو بعدی است که اولین بار در سال 1994 توسط شرکت خودرو سازی دنسو(Denso)،از زیرمجموعه های شرکت تویوتا موتور، در ژاپن طراحی شد. هدف از خلق این نوع بارکد، رهگیری خودروهای درحال ساخت بود. چرا که بارکد دو بعدی امکان خوانده شدن سریع راتوسط بارکد خوان فراهم می ساخت.QR Code متشکل از مربع های سیاه در یک شبکه مربعی شکل است که بر روی زمینه ای سفید به نمایش در می آید.
سیستم های QR Code بخاطر داشتن سرعت بالاتر در خوانده شدن و گنجایش بیشتر فضای ذخیره سازی اطلاعات در مقایسه با بارکد های معمولی (Barcode UPC)،حتی در خارج از دنسو محبوبیت بسیاری کسب کردند.
بارکد ها در حقیقت برچسب های بصری هستند که قابلیت خوانده شدن توسط ماشین ها را دارند وشامل اطلاعاتی درباره محصولی که بر آن چسبانده شدند هستند.
حال آنکه QR کد را نه فقط بر روی محصولات، بلکه در بیلبوردها و پوسترهای تبلیغاتی، متن مجلات، وبسایت ها، فروشگاه ها و حتی کارت ویزیت افراد می توان درج کرد. از آنجایی که کیوآر کد علاوه بر بارکد خوان توسط دوربین تلفن های هوشمند نیز قابل بازخوانی است، دیگر نیازی بههمراه داشتن بارکد خوانهای مخصوص نبوده و افراد می توانند درعرض چند ثانیه تمامی اطلاعات مورد نیازشان درباره محصولات و افراد مختلف را، تنها با اسکن بارکد دو بعدی آنها چه در حالت عمودی و چه در حالت افقی، بدست آورند.استفاده از بارکد های دوبعدی کاربردهای بسیاری دارد و درواقع اینکه چطور از آن استفاده کنید را شما تعیین می کنید. برای مثال یک پزشک می تواند با اسکن QR کد بیمار خود به پرونده پزشکی اودسترسی پیدا کرده و اطلاعات او را به طور کامل دریافت کند. اینکه به چه داروهایی حساسیت دارد و یا چه دارویی را درحال حاضر مصرف می کند. درمقابل بیمار با اسکن کد پزشک می تواند درباره میزان تحصیلات، رزومه و یا حتی ساعات حضور پزشک در مطب اطلاعاتی بدست آورد.
QR Code ها به شما قدرت هدایت بازدیدکنندگان سایتتان را به محتوایی که برای اهداف تجاریتان ارزشمند است می دهد. هدف کیو آر کدها صرفه جویی در وقت بازدیدکنندگان شماست.به طور خلاصه از بارکد دو بعدی می توان برای نمایش یک متن مثل رزومه اشخاص به کاربر،دانلود اپلیکیشن، نشان دادن موقعیت مکانی به کاربران، افزودن مستقیم شماره درج شده بر روی کارت ویزیت افراد به مخاطبین تلفن همراه کاربران، باز کردن یک آدرس اینترنتی (URL)،هدایت مشتریان به صفحات شبکههای اجتماعی، اتصال به شبکه ای بی سیم و یا ارسال ایمیل یا هر پیام دیگری استفاده کرد.
• دانلود اپلیکیشن: با اسکن کردن QR کد به صفحه دانلود اپلیکیشن مورد نظر هدایت می شویدو دانلود شما به صورت خودکار آغاز می شود. باوجود تازه وارد بودن QR Code به فضای دیجیتال مارکتینگ، کسب و کارهای متعددی تلاش خود را می کنند تا کیو آر کد جذاب وچشمگیری در نگاه کاربرانشان ایجاد کنند و از این طریق پیام خود را بلند و واضح به گوش مخاطبانشان برسانند. اپلیکیشنهای محبوبی همچون اینستاگرام و پرنده های خشمگین(Angry Birds) از QR کد برای دانلود اپلیکیشن های خود استفاده می کنند. هر دوی این کدها درعین حال که ویترینی عالی و خالقانه برای مشاغل صاحبانشان هستند، مخاطب را نیزقادر می سازند تا اپلیکیشن را مستقیما دانلود کند.
• نمایش موقعیت مکانی شرکت: اگر بازدیدکنندگان وبسایت شما قصد آمدن به شرکت شما را داشته باشند، می توانند تنها با بازکردن دوربین موبایل خود و اسکن QR کد شما روی وبسایتتان، به جای جستجوی دستی روی نقشه، بلافاصله از موقعیت مکانی و آدرس شرکت شما مطلع شوند.
• هدایت مشتریان به صفحات شبکه های اجتماعی: به عنوان مثال، اگر مشتری شما محصول یا خدمات وبسایت شما را بپسندد، می تواند توسط کیو آر کد شما صفحه مجازی مربوط به آن کالا یا خدمت را دنبال کند تا در جریان بروز رسانی های آن قرار گیرد.
• ارسال ایمیل یا هر پیام دیگری: قابلیت مهیج دیگری که می شود نام برد ارسال پیام از طریق اسکن بارکد دو بعدی شما به مخاطبانتان است. در این حالت افراد فقط وقتی پیام شما را، چه از طریق پیامک و چه از طریق ایمیل، دریافت می کنند که کد شما را اسکن کنند. ارسال پیام ازطریق QR کد نسبت به ارسال پیامک از مزایای بیشتری ازجمله داشتن کاراکترهای نامحدود در نوشته، برخوردار است. از کیو آر کد می شود برای فروش، پشتیبانی و یا اطلاع از بروزرسانی های محصولات به خواست مشتریان استفاده کرد. علاوه بر این ها با اسکن کد، کاربران میتوانند ایمیلهای ارسالی شما را در موبایل خود مشاهده کنند که همین امر سبب میشود تا ایمیلهای شما در همه سیستم عامل ها قابل دسترسی باشند.
• افزودن مستقیم شماره تماس به لیست مخاطبین افراد: از کاربردی ترین قابلیت های QRCode ها می توان به همین مورد اشاره کرد. افراد میتوانند تنها با اسکن کد شما، نام،اطلاعات کسب و کار و شماره تماس شما را در لیست مخاطبین خود ذخیره کنند یا حتی با اسکن کد بلافاصله با شما تماس بگیرند.
• تبلیغات: از بهترین کاربردهای کیو آر کدها استفاده برای تبلیغات فروش و اطلاع رسانی تخفیف ها به مشتریان است. تبلیغات کالا نه تنها بر مشتریان کالا میافزاید، بلکه قدرت انتخاب مشتریان را نیز بالا میبرد. همین امر باعث شده که بازار تبلیغات روز به روز به دنبال جذابیت بیشتر به منظور اثربخشی بیشتر باشد. امروزه تبلیغات ساده یا گزارش های متنی دیگر جذابیت چندانی ندارد؛ چراکه ابزار چند رسانهای توانسته مخاطبان بیشتری را جذب نماید. زمانی که افراد بارکد دو بعدی شما را اسکن می کنند، این شمایید که تصمیم میگیرید با چه موضوعاتی مواجه شوند و چه پیش زمینهای از نوع فعالیت و کسب و کار شما را به خاطر بسپارند. فراموش نکنید که با یک بار اسکن کردن، ممکن است مشتری دائمی برای محصولاتتان پیدا کنید.در مدلهای مختلفی از تلفنهای هوشمند اندرویدی و نیز آیفونهای دارای 11 iOS به بعد، امکان اسکن QR کد به طور پیشفرض وجود دارد. برای سایر دستگاهها نیز اپلیکیشن های متعددی برای این کار وجود دارند که به راحتی قابل دریافت هستند
QR Code ها به دو دسته پویا و ثابت تقسیم می شوند.کیو آر کد های پویا ( QR Code Dynamic )بخاطر قابل تغییر بودنشان برای کسب و کار ومقاصد تجاری مناسب تر هستند. قابل تغییر بودن به این معنی است که شما می توانید بعد از تولید کد،آن را شخصی سازی و ویرایش کنید؛ اگر محتوایی را فراموش کردید به آن اضافه یا از آن کم کنید.
کیو آر کد های ثابت ( QR Code Static ) کدهایی هستند که بعد از تولید شدن، دیگر امکان تغییرآنها وجود ندارد و محتوایی ثابت مثل آدرس ایمیل یا شماره تماس دارند. این نوع کدها برای استفاده های شخصی مناسب ترند. برای مثال می توانید بارکد دو بعدی وای فای منزلتان را ساخته و دراختیار مهمانانتان قرار دهید تا بدون فاش شدن رمز عبورتان، به سرعت به آن متصل شوند.استراتژی های بازاریابی دیجیتال خود را با QR Code ارتقا دهید.
امروزه کالاها و خدمات بسیار متنوع شده اند. درنتیجه ارائه دهندگان این کالاها یا خدمات نیز باید باروش های متنوع با یکدیگر به رقابت بپردازند. شرکت هایی که بازاریابی درست و اصولی انجام دهند بدون شک موفق خواهند بود. با اضافه کردن کیو آر کد (بارکد دو بعدی) به سایت خود، هم موتورهای جستجو بوسیله الگوریتمهای مرتبط متوجه تغییر در صفحات شما شده و آنها را به روز تلقی می کنند، و هم مشتریان شما با سبک جدید و متنوعی از ارائه محصولات و خدمات مورد نیازشان رو به رو میشوند. در آینده ای نه چندان دور موتورهای جستجو قابلیت شناسایی QR کد را بدست آورده ومحتوای آن ها را فهرست بندی می کنند.
کسب و کار اینترنتی شما صرف نظر از کوچک یا بزرگ بودن، می تواند از کیو آر کد ها به طرق مختلف بهره ببرد.
این حرف که بگوییم QR کدها درکشور عزیزمان ایران عملیاتی نیست و کاربردی ندارد،اشتباه است. ایران ازجمله کشورهایی است که علی رغم تحریم های سی ساله حاکم، در زمینه فناوری پیشرفت های فراوانی داشته و بر اساس گزارش ها سریعترین رشد علمی را در جهان داراست. امروزه داشتن موبایل های هوشمند مسئله ای پیش پا افتاده به حساب میاید. چه بسیارمدیران هوشمند و زیرکی که این مسئله را در طرح ریزی های سیاست های کسب و کار خود مدنظر قرار داده اند. همچنین با شیوع ویروس کرونا در جهان، استفاده از تلفن های همراه و اینترنت برای انجام غیرحضوری کارها بیش از پیش توجه مردم را به خود جلب کرده و رو به گسترش است.
سخن آخر:
امروزه از امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات در ساده سازی کارها استفاده میشود. با توجه به فراگیر شدن استفاده از QR Code ها و استفاده تقریبا همه اقشار جامعه از تلفنهای هوشمند، استفاده از این کدها و یا حداقل کسب اطلاعات درباره ماهیت و کاربرد آنها به امری ضروری بدل شده است. به خصوص که با سرازیر شدن تکنولوژی به درون خانه هایمان، هر روزه شاهد خداحافظی با وسایل و ابزارهایی هستیم که زمان بر بوده و استفاده از آنها مقوله ای بس آزار دهنده شده است. خوشبختانه اینترنت بستری آماده کرده است که می توانید بسیارى از کارها را با سرعت بیشتری انجام دهید. کیو آرکدها با سرعت بالایی که در خوانده شدن توسط تلفنهای همراه دارند، به حل این مشکل کمک فراوانی کردند. اگر صاحب کسب و کار مخصوصا در حوزه کسب و کار و بازاریابی اینترنتی هستید، توصیه ما به شما استفاده از بارکد دو بعدیQR به منظور همگام شدن با تکنولوژی و راحتی مشتریان خود و کسب اعتماد آنها است.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کسب و کار اینترنتی کیو آر کد زیر را اسکن کنید.
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی
- گوگل آنالیتیکس (0)- گوگل سرچ کنسول (1)- الگوریتم های گوگل (6) - موکاپ (0) - معرفی وب سایت ها (21)- ابزار تحلیل سایت (2)- معرفی اپلیکیشن (2) - کسب و کار اینترنتی (31)- بازاریابی اینترنتی (27)- برند سازی (12)- کارآفرینی (11)- معرفی کتاب (15)- موفقیت و توسعه فردی (10)- استارت آپ (5)- کوچینگ (0)- بیوگرافی (23)- قراردادها (6)- هوش مصنوعی (5)- سایت های آماده (31)- پرامپت (4) - ویدئو مارکتینگ (0)- ایمیل مارکتینگ (1)- sms مارکتینگ (0) - واژه نامه سئو (2)- واژه نامه بازاریابی (1)- واژه نامه برنامه نویسی (0) - آموزش فتوشاپ (1)- آموزش تلگرام (0)- آموزش اینستاگرام (5)- آموزش ویندوز (0)- بکلینک (42)