اگر میزان رقبات در یک بازار بسیار زیاد باشد، شرکت ها در جهت افزایش سهم از بازار و یا حتی حفظ آن، نیازمند متمایز سازی محصولات خود از بقیه رقبا هستند.
حال اگر رقابت در بازاری اندک باشد، شرکت محصولاتی استاندارد به بازار ارائه می کنند.
به طور معمول، شرکت ها در مراحل ورود به بازار و افول محصولات خود، از رقبای بسیار کمتری برخوردارند و به طور عرف، در مراحل رشد و بلوغ و زمانی که شناخته تر می شوند، از رقبای بیشتر برخوردار می شوند.
شرکت هایی که در مراحل اولیه ورود به بازار و رشد می باشند، شدیداً به دنبال دست یابی به مشتریان جدید و بازارهای جدید هم هستند، و در مقابل آنها، شرکت ها و کسب و کارهایی که در مراحل بلوغ و افول هستند، بیشتر به دنبال حفظ مشتریان فعلی و بازارهای کنونی اند.
درواقع شرکت هایی که به دنبال مشتری جدید و بازار جدید هستند، نشان دهنده توجه آنها به خارج از بازارهای فعلی است و آن کسب و کار ها و تجارت هایی که در پی حفظ بازار کنونی هستند، نشان دهند توجه بیشتر آنها به داخل بازارهای فعلی است.
استراتژی های بازاریابی بر اساس نقاط مرجع در چهار دسته اصلی دسته بندی می شوند
وقتی این چهار مرحله را بشناسیم، می توانیم تحلیل کنیم که در کدام مرحله هستیم، سپس بر اساس استانداردهای آن مرحله، کار عملیاتی و برنامه ریزی کنیم.
زمانی است که شرکت در این محصول/بازار بر عوامل بازار کنترل دارد و محور تمرکز آن نیز بر بازارها و محصولات جدید است که در این صورت از استراتژی های مرحله ورود به بازار می توانداستفاده کند.
زمانی است که شرکت کنترل کمی بر عوامل بازار دارد و توجه آن نیز به خارج بازارهای فعلی است و باید استراتژی های بازار در حال رشد را برگزیند و تلاش کند .
زمانی که شرکت کنترل بسیار کمی بر عوامل بازار دارد ولی بیشتر به داخل بازارهای فعلی توجه دارد، در این صورت می تواند از استراتژی های بازار بالغ استفاده کند.
زمانی که شرکت کنترل زیادی بر عوامل بازار دارد و محور تمرکز آن نیز بر روی بازارهای فعلی است که در این صورت استراتژی های یک بازار در حال افول را انتخاب میکند.
استراتژی بازاریابی مجموعه از تصمیمان و فعالیت های به هم پیوسته است که از طریق آن واحد تجاری استراتژیک انتظار دارد به هدف های بازاریابی خود برسد و ارزش های مورد انتظار مشتریان را برآورده سازد. مواردی که سازمان می خواهد بر حسب سهم بازار، مقدار فروش، مبلغ فروش و از این قبیل محقق ساد، هدف بازاریابی نامیده می شود و این که چطور میخواهد به هدف های مورد نظر دست یابد استراتژی بازاریابی نامیده می شود، بنابراین استراتژی های بازاریابی روش های تحقق هدف های بازاریابی هستند.
بر اساس متغیرهای اندازه گیری چرخه عمر محصول، مرحله عمر یک محصول / بازار مشخص می شود. این مرحله نشان دهنده استراتژی کلی بازاریابی است.
مثلاً اگه محصولی در مرحله معرفی قرار داشته باشه، استراتژی مرحله ورود به بازار برآن مناسب خواهد بود.
سپس بر اساس نقاط مرجع استراتژیک مناسب برای آن محصول در آن مرحله تعیین می شود و در مرحله بعد استراتژی عوامل آمیخته بازاریابی برای استراتژی انتخاب شده تدوین می شود.
برچسب ها
استراتژی بازاریابیارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی
- گوگل آنالیتیکس (0)- گوگل سرچ کنسول (1)- الگوریتم های گوگل (6) - موکاپ (0) - معرفی وب سایت ها (20)- ابزار تحلیل سایت (2)- معرفی اپلیکیشن (1) - کسب و کار اینترنتی (30)- بازاریابی اینترنتی (27)- برند سازی (12)- کارآفرینی (11)- معرفی کتاب (15)- موفقیت و توسعه فردی (10)- استارت آپ (5)- کوچینگ (0)- بیوگرافی (23)- قراردادها (6)- هوش مصنوعی (4)- سایت های آماده (31)- پرامپت (4) - ویدئو مارکتینگ (0)- ایمیل مارکتینگ (1)- sms مارکتینگ (0) - واژه نامه سئو (2)- واژه نامه بازاریابی (1)- واژه نامه برنامه نویسی (0) - آموزش فتوشاپ (0)- آموزش تلگرام (0)- آموزش اینستاگرام (5)- آموزش ویندوز (0)- بکلینک (42)